top of page
KBP (Bladel)

De organisatiestructuur voor de Energiehub Kempisch Bedrijvenpark

Gemeente Bladel heeft ROCC gevraagd hoe de organisatiestructuur van een energiehub op het Kempisch bedrijventerrein in Hapert eruit moet zien. 

Situatie

Het Kempisch Bedrijvenpark wilt zich verder ontwikkelen, maar loopt tegen de beperking van netcongestie aan. Bedrijven onderzoeken gezamenlijk met de gemeente en ondersteund door een technische partij de mogelijkheden voor het opzetten van een energiehub. 

Opdracht

Een energiehub vraagt om onderlinge afstemming en daarmee nieuwe manieren van samenwerken. Hoe dit georganiseerd moet worden? ROCC is gevraagd om de best passende organisatiestructuur voor deze samenwerking in kaart te brengen. Samen met de best passende organisatiestructuur, heeft ROCC een doorkijk gegeven op de technische, organisatorische en financiële gevolgen van het starten van een energiehub.  

Actie

ROCC heeft onderzoek gedaan naar functionele vereisten van de energiehub, interviews uitgevoerd met vergelijkbare energiehubs en interviews met de relevante stakeholders (waaronder bedrijven, gemeente en netbeheerder). De opgehaalde informatie is in verdiepingssessies van een team van experts van ROCC uitgewerkt tot een advies. 

Resultaat

Het resultaat betreft een in twee maanden opgeleverd advies, zowel als rapport als presentatie voor de bedrijven op het bedrijvenpark. De bedrijven weten hiermee hoe de organisatie eruit kan gaan zien en hebben daarmee beeld waar ze aan toe zijn. De opdrachtgever kan hiermee een volgende stap nemen in de ontwikkeling van de Energy Hub op Kempisch Bedrijvenpark. 

bottom of page