top of page
Foto Voorbeeld KBP (Bladel).jpg

De organisatiestructuur voor de energiehub Kempisch Bedrijvenpark

Voor Gemeente Bladel heeft ROCC advies uitgebracht hoe de organisatiestructuur van de energiehub op het Kempisch bedrijventerrein in Hapert eruit moet zien. 

Situatie

Het Kempisch Bedrijvenpark wil zich verder ontwikkelen, maar loopt tegen de beperking van netcongestie aan. Bedrijven onderzoeken gezamenlijk met de gemeente en ondersteund door een technische partij de mogelijkheden voor het opzetten van een energiehub. 

Opdracht

Een energiehub vraagt om onderlinge afstemming en daarmee nieuwe manieren van samenwerken. Hoe dit georganiseerd moet worden? ROCC is gevraagd om de best passende organisatiestructuur voor deze samenwerking in kaart te brengen. Samen met de best passende organisatiestructuur, heeft ROCC een doorkijk gegeven naar de technische, organisatorische en financiële gevolgen van het starten van een energiehub.

Actie

ROCC heeft onderzoek gedaan naar functionele vereisten van de energiehub, interviews uitgevoerd met vergelijkbare energiehubs en met de relevante stakeholders (waaronder bedrijven, gemeente en netbeheerder). De opgehaalde informatie is in verdiepingssessies van een team van experts van ROCC uitgewerkt tot een advies.

Resultaat

Het resultaat betreft een in twee maanden opgeleverd advies, zowel als rapport als presentatie voor de bedrijven op het bedrijvenpark. De bedrijven weten hiermee hoe de organisatie eruit kan gaan zien en hebben daarmee een helder beeld van waar ze aan toe zijn. De opdrachtgever kan hiermee een volgende stap zetten in de ontwikkeling van de energiehub op Kempisch Bedrijvenpark. ROCC is inmiddels ook gevraagd deze organisatie verder in te helpen richten. 

Meer weten weten over dit project?

We vertellen u er graag meer over.
bottom of page