top of page

Rein Boshuisen

"Realising energy-transition with passion for complex problem solving"

 • LinkedIn

Bedenken, organiseren én uitvoeren: voor elke uitdaging in de energietransitie is een oplossing

Rein5-website.jpg

We verbruiken als maatschappij heel veel energie. Energie is onderdeel van ons dagelijks leven en tegelijkertijd een van de minst tastbare onderdelen van ons dagelijks leven. Nu we middenin de energietransitie zitten besef ik me hoeveel kansen er zijn om efficiënter gebruik te maken van onze infrastructuur, onze energie-assets en ons verbruik. Zowel op nationaal niveau, als in een bedrijf of huishouden. Elk bedrijf of instelling zou een strategisch energieplan moeten hebben, iets wat zich in de huidige markt goed terugverdient.

In het complexe speelveld van energiehandel, infrastructuur wetgeving en energiemanagement ga ik graag de uitdaging aan om voor elke partij een passende oplossing te vinden. Ik voel me thuis in de wereld van netcongestie, wetgeving en energie-efficiëntie om zo voor elke puzzel, hoe complex ook, tot een efficiënt en bruikbaar resultaat te komen. Ik ben in staat draagvlak te creëren op elk niveau en kan de complexe materie helder en compleet verwoorden om zo beslissers de juiste beslissing te laten nemen.

In mijn vrije tijd ben ik veel op het water te vinden. Pas op, vraag me niet hoe ik op inductie kook in mijn zeilboot, want voor je het weet is de dag voorbij.

Rein's kennis en ervaring

 • Advies en begeleiding op het gebied van de energiewet zoals directe lijnen, GDS, energiecoöperaties.
   

 • Diverse adviestrajecten omtrent netcongestie, inpassen van zon- en batterijopslag voor peakshaving en energiemanagement.
   

 • Slim inzetten van laadinfrastructuur om de netcapaciteit optimaal te benutten, te sturen op CO2 reductie en deelnemen aan de (passieve) onbalansmarkt. 
   

 • Datagedreven Asset management bij netbeheer, verantwoordelijk voor het datagedreven asset management platform en de bijbehorende ontwikkeling en strategische roadmap.
   

Rein heeft een Master in Mechatronica, Werktuigbouwkunde en heeft een brede ervaring in de energie- en mobiliteitssector in Nederland. Voor zijn CV, zie zijn LinkedIn-pagina. Meer weten? Neem contact op!

Ontdek onze andere ROCC-stars

Ook beginnen bij ROCC?

Bekijk de carrièremogelijkheden.
bottom of page