top of page

Rick van Koppen

"Creating insight and developing successful energy strategies and plans"

  • LinkedIn

Geen energietransitie zonder strategie

Rick1-website.jpg

Energie is een van onze basisbehoeften, en naar mijn mening niet zonder reden. Veel van onze dagelijkse activiteiten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van energie. Gelukkig proberen we deze energie op een steeds duurzamere manier beschikbaar te maken en te houden. Zo houden onze kinderen ook toegang tot alles wat energie ons biedt.

Deze transitie naar duurzame energie vraagt veel van de maatschappij, en ook zeker van bedrijven. Zonder plan of strategie is het realiseren van deze transitie, volgens mij, een onmogelijke taak. Ik stel deze ‘energiestrategie’ dan ook graag samen met bedrijven op zodat deze transitie wel te realiseren is.

Mijn analytische mindset en ervaring in het opstellen van strategieën kan ik hier goed voor gebruiken. Ook heb ik ruime kennis van het energiesysteem, de conceptuele oplossingen daarbinnen, financiën en de huidige wet- en regelgeving. Hierdoor kan ik meerdere facetten aan elkaar knopen. Zo probeer ik de best passende strategie te vormen om de uitdaging te tackelen.

Naast mijn werkzaamheden voor ROCC en onze klanten, ben ik bestuurslid bij de lokale voetbalvereniging en geniet ik elke dag van mijn gezin, vrienden en de mooie omgeving waar ik woon.

Rick's kennis en ervaring

  • Begrip van slimme technische oplossingen o.b.v. samenwerking en data, zoals smart grids, energiehubs of taakgerichte distributiesystemen.
     

  • Vormgeving van (bedrijfs)strategieën en conceptuele oplossingen op zowel energiegebied als in bredere context o.b.v. zowel technische aspecten, als ook op het regulatorische, financiële, organisatorische en juridische vlak.
     

  • Grondige conceptuele analyse van specifieke (net)uitdagingen om tot het best passende pakket aan oplossingen te komen, om hier vervolgens een maakbaar plan voor te creëren.
     

Rick heeft een Master in Systems Engineering, Policy Analysis and Management en heeft een brede ervaring in de energiesector in Nederland. Voor zijn CV, zie zijn LinkedIn-pagina. Meer weten? Neem contact op!

Ontdek onze andere ROCC-stars

Ook beginnen bij ROCC?

Bekijk de carrièremogelijkheden.
bottom of page